Enter your keyword

Rekordszinten a háztartások kezén lévő hitelállomány

Harmóniában a pénzügyekkel

Rekordszinten a háztartások kezén lévő hitelállomány

Történelmi csúcsra, 8650 milliárd forint közelébe jutott az első fél év végére a hazai háztartásoknál lévő hitelek állománya.

Ez a mennyiség 11 százalékkal meghaladja az egy évvel korábban regisztrált mennyiséget is – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által pénteken közzétett adatokból.
A jegybank megállapítása szerint ugyanakkor a hazai lakosság eladósodottsága most csak a magyar deviza gyengélkedése miatt emelkedik (csak júniusban 585 milliárdos növekedést okozott az árfolyamhatás), hiszen az elmúlt hónapokban a háztartások többnyire nettó törlesztőként léptek fel, vagyis több kölcsönt fizettek vissza, mint amennyit felvettek.
A háztartások betétállományát illetően már kevésbé alakult izgalmasan a féléves mérleg. A jegybank számításai szerint júniusban 7309,1 milliárd forintot tartottak betétben a háztartások, ez mindössze 3,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi mennyiséget, az év végi állománytól pedig bő 270 milliárddal el is marad.
A hazai cégek hitelállománya továbbra sem emelkedik: a fél év végén 7778,8 forintot ért el, ez 2,5 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

 

Forrás:vg.hu

Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező