Enter your keyword

4,5 % lakáshitel kamat, évekkel rövidebb futamidő

Harmóniában a pénzügyekkel

4,5 % lakáshitel kamat, évekkel rövidebb futamidő

4,5 % lakáshitel kamat, évekkel rövidebb futamidő

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni mennyire fontos, hogy a felvett lakáshitel mögé készítsünk tervet, mely alapján mint sorvezető szerint a lakáshitelünk ütemesen csökken.

Hagyatkozhatunk természetesen a bank által meghatározott tőkefogyásra is, amely alapján a már jól ismert annuitás rendszere szerint a futamidő elején igen csekély mértékben csökken a tartozásunk.

Azt szeretnénk megmutatni egy bővebb modell alapján, hogyan csökkentsük lakáshitelünk tőkéjét, a jelenlegi lehetőségeket kihasználva hogyan lesz a magas 10-13 % kamatból csak 4-5 % lakáshitel kamat, hogyan fogyasszuk a törlesztésre szánt évek számát és végül, hogyan csökken a banknak kifizetett tetemes kamatmennyiség.

A korábban leírt lakáshitel stratégia kiegészül egy újabb lépéssel.

Összefoglalásként tehát az első lépések. Az alapelv egyszerű, a lakáshitel törlesztőrészletének struktúráját kell kialakítanunk úgy, hogy a pénzösszeg amelyet a törlesztésre szánunk, tartalmazza a lakáshitel törlesztőrészletét és tartalmazzon egy rendszeres összeget, amely befektetésre kerül. Fontos, hogy a lakáshitel annuitásos konstrukció, tehát tőke és kamattartalma egyaránt van. Bármi történik is a befektetésünkkel, – felfüggesztésre, megszűntetésre kerül – a lakáshitel tovább vihető, a bank nem él semmilyen szerződésbontási joggal. A befektetésünket ciklusos periódusokban kezeljük és az egyes periódus végén összegyűlt összeg a lakáshitelbe előtörlesztésre kerül, azonban a futamidőt változatlanul hagyjuk. Ezen lépés(ek) által a lakáshitel törlesztőrészlete csökken. Igazodnunk kell azonban az eredeti összeghez, amit a lakáshitel visszafizetésére szántunk és ezt az összeget nem csökkenteni. A struktúra tehát változik, a befektetésünkre szánt összeg egyre nő, a lakáshitelünk tőkéje viszont csökken egyre nagyobb mértében.

A következő lépés, kihasználni az állami támogatás adta lehetőségeket a lakáshitelezésben. Akár van támogatott lakáshitel, akár nincs, akár használt lakást veszünk akár újat, netán építkezés kezdődik, sőt módszerünk a már meglévő lakáshitelek esetén is alkalmazható.

A módszer főszereplője a lakáskassza. Kevésbé ismert eleme a hitel, amely minden megtakarítás után fölvehető, kamata módozattól függően akár 4,5 %, amely bizonyosan minden piaci vagy támogatott lakáshitelnél is jobb. További hangsúlyos előnye, hogy kiváltható vele bármilyen piaci vagy támogatott lakáshitel. Sőt, önmagába betörleszthető a lakáskassza megtakarítás, amely ismét megköthető. Ezzel a módszerrel halmozhatjuk a támogatásokat akkor is, ha pl. a lakásépítési támogatásra (szoc.pol) nem vagyunk jogosultak. A végeredmény tehát akár 4,5 % kamat, amely mellé folyamatosan állami támogatást kapunk. Mindezt úgy, hogy nem növeljük az eredetileg meghatározott lakáshitel törlesztőrészletet és lakáshitelünk futamideje évekkel csökken.

Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező