Enter your keyword

Magyar Közlönyben olvasható a CSOK-ról szóló kormányrendelet

Harmóniában a pénzügyekkel

Magyar Közlönyben olvasható a CSOK-ról szóló kormányrendelet

Magyar Közlönyben olvasható a CSOK-ról szóló kormányrendelet

Használt lakás megvásárlásához és a meglévő lakóingatlan bővítéséhez is jár júliustól a CSOK – családok otthonteremetési kedvezménye -, korábbi nevén ismert szocpol.
350 ezer forint négyzetméterárban maximált és legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (korábbi nevén szocpol támogatás) – az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. Természetesen számos további feltétel és szabály övezi az adható támogatást.

A lakásépítési támogatásról szóló, 2011. évi kormányrendeletet módosító mostani jogszabály szabályozza azt is, hogy mi számít a lakás bővítésének. A bővítés, a lakás hasznos alapterületének egy lakószobával való növelését jelenti, amely lehet hozzáépítés, ill. tetőtér beépítése. A bővítés további feltétele az, hogy a lakás eleve komfortos legyen, vagy pedig a bővítéssel azzá váljon, továbbá, hogy az, aki a vissza nem térítendő családok otthonteremtési kedvezményét igényli – és a további jogosultak, például a gyermekek is – a bővíteni kívánt lakásban éljenek.  A lakástámogatási rendeletet tavaly decemberben is módosította a kormány, ennek egyes szabályai idén július elsején léptek volna hatályba. E szabályok közül néhány helyébe új előírást tett a mostani rendelet. Így például vissza kell fizetni – kamatostól – a szocpol támogatást, ha a lakás nem éri el a vállalt energetikai osztályt. Azon házaspároknál, ahol a gyermekvállalás nem teljesül, csak a megelőlegezett szocpol támogatást kell visszafizetniük, a kamatokat nem.

forrás: mti.hu

Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező