Enter your keyword

Személyi kölcsön kiváltása

Harmóniában a pénzügyekkel

Személyi kölcsönt minden bank kínál. Ezek sajátossága, hogy ingatlanfedezet nélkül csak a jövedelem alapján ítélik meg, illetve állapítják meg az adható hitelösszeg nagyságát. Mivel a bankok számára komolyabb kockázatot jelent a személyi kölcsön kihelyezés, ezért ennek a kölcsönnek a kamata általában magas. A bankok azonban itt is versenyhelyzetet teremtenek azzal, hogy igyekeznek egyre olcsóbb kamatot kínálni akár új személyi kölcsön felvételre, akár korábbiak kiváltására. Van lehetőség tehát, korábban felvett, drágább árazású személyi kölcsön kiváltására.

A személyi kölcsönök árazása jelenleg a piacon 8 % és 25 % között mozog. Ezt az adott bank saját kockázatvállalási elvei szerint határozza meg. Ha valaki rendelkezik egy korábban felvett, de jól fizetett személyi kölcsönnel, azt egy mai, alacsonyabb kamattal árazott verzióra átválthatja.

A kiváltás feltételei egyeznek az új hitel felvételének feltételeivel, tehát a bankok vizsgálják:

  • megfelelő életkor,
  • megfelelő munkahely,
  • terhelhető jövedelem (a JTM és banki szabályok szerint, mivel ez lehet eltérő),
  • egyéb, akár szubjektív feltételek, például darabszámilag sok hitel megléte,
  • továbbá a kiváltandó korábbi személyi kölcsön jól fizetett múltja

Érdemes 1-2 évente vizsgálni a piacot, mert az árverseny következtében akár jelentős kamatkülönbségek is kialakulhatnak a korábban felvett személyi kölcsön árazásához képest.

Személyi kölcsönnel továbbá ma már lehetőség van, akár rulirozó, azaz visszatölthető hitelek kiváltására is.

Folyószámlahitel keret és hitelkártya kiváltása személyi kölcsönnel és így akár 8-10 % kamat is elképzelhető szemben a 35-40 % hitelkártya kamatokkal.

Személyi kölcsön kiváltása történhet jelzálog kölcsön felvételével is, illetve akár több, személyi kölcsön és visszatölthető hitel, tehát hitelkeret és hitelkártya összevonható így. Ezt a kölcsön jellemzően adósságrendező hitel néven érhető el.

Fontos! Akár személyi kölcsön, akár jelzálog hitel, a kiváltható hitelek és kölcsönök egyike sem lehet késedelmesen fizetett, vagy bank által felmondott. A bankok csak a csúszás mentes, probléma mentese hitelmúlttal rendelkező hiteleket váltják ki.

Jelzáloghitel közvetítésben együttműködő partnerünk a C&I Hitelnet Kft. A kalkulátor üzemeltetője a hitelnet.hu.


Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező