Enter your keyword

Lakás-takarékpénztár tudnivalói

Harmóniában a pénzügyekkel

A lakás-takarékpénztár egy olyan támogatott konstrukció, ahol a takarékoskodó havi befizetése mellé vissza nem térítendő juttatásként az állam további befizetést biztosít. A támogatás mértéke 30 %, maximum 72 000 Ft évente. Ez azt jelenti, hogy maximum 20 000 Ft-ot félre tesz aki megtakarít, az állam pedig ehhez, 6 000 Ft-ot tesz minden hónapban.

Másrészről pedig fix, kiszámítható és tervezhető hitelkonstrukció is elérhető a lakás-takarékpénztár által.

A felhasználási cél lakásvásárlás, lakáshitel tőke csökkentése, lakóingatlan felújítása-korszerűsítése. A lakáscél bár kötöttnek tűnik, a felújítási és fejlesztési lehetőségek nagyon széles palettát biztosítanak.

Olyan, mintha otthon gyűjtenénk a pénzünket, de így vissza nem térítendő támogatást is kapunk!

Néhány pontban összefoglalva:
  • Megtakarításokra 30%-os, legfeljebb évi 72 000 Ft állami támogatás jár.
  • A megtakarítás elindításakor nem kell meghatározni a felhasználás célját, ez ráér a lejáratkor. Számos lakáscélra felhasználható, így pl. vásárláskor a vételár kifizetéséhez, lakáshitel előtörlesztéséhez, felújításhoz, ingatlan fejlesztéséhez, stb.
  • A megtakarítás lejáratakor, kedvező, támogatott, kiszámítható kölcsön kérhető, aminek a kamata akár 3,9 % is lehet.
  • Egy személy akár több szerződést is köthet, így több millió forint állami támogatáshoz juthat.
  • A konstrukció szabadon választható, vagyis hány hónapig, mekkora összeget tud félretenni a takarékoskodó.
További kedvezmények

A lakáskassza megtakarítás adómentes és az előre meghatározott befizetett összeget, amelyhez a kamat és állami támogatás kapcsolódik egyéb levonás nem terheli.

Lakáskassza szerződést köthet

  • Természetes személy saját nevében, önmagát mint kedvezményezettet megjelölve, illetve további közeli hozzátartozó természetes személy kedvezményezett javára,
  • Korlátozottan cselekvőképes természetes személy további, általa megjelölt természetes személy kedvezményezett javára,
  • Gyám, eseti gondnok, alapítvány, természetes személy, társadalmi szervezet egyház, illetőleg helyi önkormányzat a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek, mint kedvezményezett javára, életkezdésének elősegítése céljából

Kedvezményezett lehet közeli hozzátartozó, aki szabad adószámmal rendelkezik, vagyis nincs más lakáskassza megtakarításban kedvezményezettként megjelölve. Csak szerződőként, korlátlan lakáskassza szerződésben szerepelhet egy személy.

Társasházak és lakásszövetkezetek

Lakásszövetkezetek és társasházak épületenként a lakások számától függően a befizetések után 30%, maximum évi 324.000 forint állami támogatást is elérhetnek!

Széleskörű felhasználhatóság

Minden közös tulajdonban álló épületrész renoválása, korszerűsítése, építése lehet cél. Továbbá felújításra felvett hitelintézeti kölcsön visszafizetésére is alkalmas.

A betét elhelyezés szabadon csökkenthető vagy növelhető.

Biztonságos megtakarítás

A lakáskassza megtakarítások mögött az Országos Betétvédelmi Alap áll, ezért minden szerződés 100 000 euró biztosítással rendelkezik.

Hol lehet lakáskassza szerződést kötni?

Jelenleg 4 közvetítő cég által köthető lakáskassza szerződés

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Otp Lakástakarék Zrt.

Esrte Lakástakarék Zrt.

Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt.

 

A Bestbankár Kft mind a négy szolgáltatóval kapcsolatban áll, ezért Önnek nem kell végig számolnia a legmegfelelőbb konstrukciót, vegye fel a kapcsolatot velünk és kollégánk egy gombnyomásra megmutatja az Ön lehetőségeit.

Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező