Enter your keyword

Előzetes hitelbírálat

Harmóniában a pénzügyekkel

Mit jelent az előzetes hitelbírálat?

Néhány bank végez előzetes hitelbírálatot, ami azt jelenti, hogy ingatlan nélkül, az ügyfél anyagi helyzete alapján, előzetesen megvizsgálja az adható hitelösszeg mértékét. Az előzetes hitelbírálat nem összekeverendő a banki kalkuláció, vagy minősítés esetével.

Az előzetes hitelbírálat előnyei

Az előzetes hitelbírálat eredményét a bank írásban leigazolja és 2-6 hónap közötti időtartamra vállalja, miszerint ezen időtávon belül, ha az ügyfél megtalálja a vásárlandó ingatlant és változás nem állt be a körülményeiben, úgy újabb minősítésre nincs szükség. Jelentősen stabilabbá és gyorsabbá is tehető a folyamat.

A lakásvásárlás esetén, mikor az eladó felé ilyen igazolással érkezik az ügyfél, nagyobb biztonsággal vállalhatja az eladást.

Előzetes hitelbírálat díja és vele járó kötelezettségek

Az előzetes hitelbírálatnak nincs díja. Amennyiben még sem veszi igénybe az ügyfél a bank szolgáltatásait, úgy az igazolás elévül. Elköteleződéssel tehát nem jár, azonban jelentős biztonságot jelent az előzetes hitelbírálat.

Szükséges dokumentumok előzetes hitelbírálathoz

A hiteligényléshez hasonlóan, adós-adóstárs részéről szükséges benyújtani:

  • személyes okmányok másolatai,
  • utolsó 3 havi lakossági bankszámlakivonat, amelyre a bér érkezik,
  • munkáltatói igazolás
Jelzáloghitel közvetítésben együttműködő partnerünk a C&I Hitelnet Kft. A kalkulátor üzemeltetője a hitelnet.hu.


Előzetes hitelbírálat ideje
Az átfutási idő jellemzően 1-2 hét, hiánytalan dokumentáció beadásától számítva.

Mire kérhető előzetes hitelbírálat?

Előzetes hitelbírálatot piaci lakáshitel és támogatott lakáshitel igényléséhez kapcsolódóan tudunk kérni.

FONTOS!
CSOK igényléshez, – ha lakáshitel kapcsolódik hozzá, akkor sem – nem lehet előzetes hitelbírálatot végezni. A CSOK igényléshez kapcsolódó speciális dokumentumok és azok érvényességi ideje, továbbá a jogszabályok által előírt igénylési feltételek, dokumentációs követelmények miatt, a bankok nem végeznek erre vonatkozó minősítést.

Amennyiben CSOK igényléssel kapcsolatban van kételye, keresse fel irodánkat, ill. kérjen visszahívást és tapasztalt szakértőinktől választ kaphat kérdéseire.

Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező