Enter your keyword

Lakáslízing használt és új lakásra

Harmóniában a pénzügyekkel

Az új lakás lízingelésére igényelhető konstrukciók jelenleg forint és euró alapon érhetők el. A maximális futamidő 30 év. Az euró alapú lízingkonstrukciók havi lízingdíja alacsonyabb, mint a forint alapúaké. Ez vonzóbbá teheti az euró alapú finanszírozást. Deviza alapú termék lévén azonban felmerül az árfolyamkockázat. Emiatt a lízingdíj az euró aktuális árfolyamának megfelelően havonta ingadozhat, ami árfolyam emelkedés esetén megnöveli a fizetendő lízingdíjat.

A lakáslízing maximális összegét több tényező is befolyásolja. Meghatározó a lízingelendő ingatlan földrajzi elhelyezkedése, értéke és a lízingbevevő jövedelmi helyzete. A hitelbírálat során nemcsak a lízingdíj összegével kalkulálnak a bankok, hanem a lízingbevevő esetleges egyéb hiteltartozásival is számolnak, vagyis a meglévő hiteltörlesztés csökkenti a lízingdíj fizetésére fordítható szabad jövedelmet.

A finanszírozás arányát tekintve új lakás lízingje esetén is meg kell felelni a vonatkozó törvényi előírásoknak: forint alapú lízing esetén a lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel. Ez az arány euró alapú lakáslízing esetén 65%. Egyéb devizanemben az ingatlan piaci értékének 50%-áig terjedhet a lízingösszeg a jogszabályi rendelkezések szerint, ám lakáslízinget a pénzintézetek fenti két devizanemen kívül más devizanemben nem nyújtanak, így lízingre sem svájci frank, sem japán jen alapon nincs lehetőség.

Jelzáloghitel közvetítésben együttműködő partnerünk a C&I Hitelnet Kft. A kalkulátor üzemeltetője a hitelnet.hu.


Kapcsolatfelvétel
close slider

    a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező